top of page

Welkom bij Atelier Nifelein

Zilversmeden is een eeuwenoud ambacht. De geschiedenis daarvan en de wijze van werken in gilden inspireert me bij het maken van sieraden. Meestal zijn die van zilver, maar ik werk ook met alpaca, koper en brons. Soms worden die materialen gecombineerd met edelstenen, kralen, hout of kunststof.  Goud, parels en briljanten zul je bij mij zelden tegenkomen.

 

De vorm van het materiaal zelf is voor mij het uitgangspunt. Van daaruit ontstaat een idee welk sieraad of gebruiksvoorwerp daarvan te maken. En al doende groeit er soms een heel andere vorm  of combinatie dan ik oorspronkelijk in gedachten had. Doordat ik dicht bij het materiaal wil blijven, houd ik ook de vormen basaal. Deze moet voor zich spreken, zonder heel veel versieringen.  Een aantal voorbeelden vind je op de foto’s op deze site.

In 2006 ben ik begonnen met lessen in zilversmeden. Toen om, naast een baan met veel  hersenwerk,  ook iets met mijn handen te doen, dat tastbaar resultaat oplevert.  Met het groeien van de vaardigheid groeide ook het plezier in dit werk en ben ik workshops bij andere goud- en zilversmeden gaan volgen. Dat blijf ik doen, maar sinds jaren maak en verkoop ik zelfstandig sieraden.

 

Met enige regelmaat neem ik deel aan kunstroutes, fairs of exposities. Informatie daarover vind je bij nieuws.

 

Ik hoop dat je met plezier kunt kijken naar het resultaat van mijn werk. Heb je belangstelling voor een sieraad of ander voorwerp, of wil je iets laten maken, schroom dan niet om contact op te nemen.  Dat is altijd vrijblijvend. Alleen al het vertellen over wat ik doe, is een plezierige bezigheid.

© 2014 by Jorrit van de Waal Proudly created with Wix.com

bottom of page